Midyeci Ahmet'in Midye Dolma Diyarı Ve Harikaları !
Hayatımda ilk defa kokoreci ''şampiyon''da denemiştim yazmıştım ardından gelen hayal kırıklıkları ve zılgıtları söylemiyorum.Neyse gel zaman git zaman her kokoreç lafını duyuşumda tüylerimin irkilmesi tiskinmelerim deeerkeeenn instagramda ''keşfet'' bölümünden çıkan bir adam var ''midyeci ahmet'' adam böyle deli gibi midye yiyo ne bilym işte kokoreci ısırarak resmen ''bodozlama dalma'' suretiyle hapur hupur götürüyo falan.O kadar yağlı yuğlu kokoreci ısırarak çılgınlarca yemesi adama fantastik geliyor tabi.Ay valla sonuna kadar izleyemiyordum midem almıyordu çünkü hani kokoreç ''tiskinç'' ya.Bende de pis bir huy var arkadaş bişeyi denedim hoşuma gitmedi ya bir daha asla denemem farklı bir yerde falan yok yani yiyemem.Şimdi instagram da malum hani buram buram reklam kokuyor bi kere ''Kukiş'' diye bir yeri bulmak için taaaa nerelere gitmiştim ama sonuç karbonatlı kabarmamış kekten pasta yemekle sonuçlandı.Ama o kadar çok çıkıyordu ki karşıma yapamadım.
Neyse bir gün gittim oturdum böyle küçük bi yer bi masayı tanımadığın 3-5 kişiyle paylaşıyorsun falan (evet rahatsız edici) gittik oturduk saz arkadaşımla (kız kardeşim) etraf vızır vızır falan 1 tane kokoreç 6 tane midye sipariş ettik yeni gittiğimiz yerlerde önce azcık tadar duruma göre davranırız çünkü garson suratına yumruk yemişcesine baktı inanamadığından siparişi tekrar sordu bizde utana sıkıla söyledik şimdi masalar dolu millet gömüyo evet ama herkesin damak tadı farklı.Şansıma midyeler ılık gelmesin mi?Ben şok.Midye işi malum biraz şaibeli vay efendim caiz değil vay efendim denizde ki kirli suyu süzüyor vay efendim pislik yiyorsunuz falan fıstık.Ama güzel ne yapayım? Sanırım yiyecekte sınırlarım böcekler ve domuz'dan ibaret (ilk aklıma gelenler bunlar) diğer tatlara olumlu bakarım genelde.Uzun sözün kısası efsane.
- Midyeleri çiftlik midye olduğu için ''acaba hangi boklu sudan çıktı'' şüphesiyle yemiyorsunuz.
- İmalathanesi aşağıda göz önünde bir yerde olduğundan bir efsane olarak ''don kaynatılan kazanlarda'' pişirilmiyor gözümle gördüm bir sokak tadı için ortalama hijyenik buldum.
- Midye dolmanın fiyat kalite dengesi tartışılır şimdi midye küçüldükçe tadı güzelleşiyor bu efsane değil gerçek ama küçük midyeye de 1 lira vermek çok akıl karı gözükmüyor sokak satıcılarında fiyatlar ortada çünkü.
- Bence iyi bir midye dolmada belirleyici ''karabiber'' abi biz millet olarak karabiber+pilav=<3 modunda bir milletiz bu midyenin de karabiberi hafif damağa vuruyor efsooo <3
- Sürekli bir midye sirkülasyonu olduğu için ''sıcak midye dolma'' yeme şansınız var ancak elinizin yanmasından yiyemiyorsunuz ılık olanını tercih edin hem sıcakken tadı çıkmıyo.
- Midye tencerenin dibi var (soslu midye) o fiyat farkı olarak 1.50 liraya satılıyordu sanırım tabi farklı bir tad ama vazgeçilmez olmak ya da tiryakilik yaratmak gibi bir durumu yok (değmez)
Burada ayrıca kokoreçte satılıyor birazda kokoreç için yorumda bulunmak istiyorum
- Gerçekten ''meşe kömürü'' kullanıyor adında değil tadında meşe tadı alıyorsunuz ki diğer yerlerde bu tadı alamıyorum çok üzücü
- Kuzu kullandıkları için daha yağ oranı yerinde ama ağırda değil sanırım marine ediyor olabilirler mi?
- Uzay denen bir çeşidi çıkmış henüz denemedim ama tiryakisi çok fazla en kısa zamanda denemek istiyorum
- Diğer kokoreççilere göre daha güzel sarımı var ne çok sıkı ne çok gevşek yani pişirmede ısı dağılımı bence eşit oluyor içi de güzel pişiyor dışı da çıtır ve sulu kalıyor bunlarda benim için kriter kurumuyor yani sulu sulu derler ya hah! işte öyle.
Midyeci Ahmet işi hakkıyla yapıyor adam patronluk yapmıyor da hala tezgahın başında midye ile ilgileniyor müşteriler ile laflıyor.Ürünlerin menşeilerini belgeleyebiliyor ilan ediyor nereden gelen neyi yediğinizi bilmek özellikle sokak lezzetlerinde imkansıza yakınken adam kendine güvendiğinden alenen söylüyor.
Tabi bunların dışında diğer enstrümanları da iyi yönetiyor malum sadece iyi olmak yetmez satır aralarında kalan özlü sözler gibi gelenekçi olduğundan kenarda köşede kalmış çok fazla yer var.Burada yer olarak Bahçeşehir ünüversitesi ile yan yana olması güzel bir avantaj Z kuşağı sosyal medyayı çok iyi kullandığından özel bir kitlesi var Midyeci Ahmet'in burada başta instagram olmak üzere,facebook ve youtube kanalları da mevcut ki harika yönetiyor ! Ayrıca yılın belli zamanlar sınırsız midye ve sınırsız kokoreç yarışması yapıyor galip olanlara ödüller,kupalar falan veriyor hoş nüanslar tabi bunlar.
Adama bravo nasıl bir iş veren bilemem tabi ama fiyat-lezzet-kalite dengesini müşteriler için %100 sağlıyor ayakta alkışlıyorum.Ekşi Sözlük'ten okuduğum kadarıyla günde 40.000 midye 20 şiş kokoreç satıyormuş bereketi bol olsun.Ha şunu da diyenler var ''bozdu!'' ben buna katılmıyorum bunda ki en büyük sebebin de Ahmet'in hala tezgahının başında olmasına bağlıyorum ammmaaa karabiberi bi tık arttırsa daha da hoş olacaktır diye düşünüyorum.
Çok yoğun olduğundan paket servis yapıp sağda solda yiyoruz :) |
Okuduğunuz için teşekkürler :)
Yorumlar
Yorum Gönder