Çengelköy Kokoreç
Bu uğurda İstanbul kazan ben kepçe geziyorum hep.Okuyorum hep.Her yerin ayrı bir güzelliği var aklımdakine yakışan var ama yapabilen yok.
Birinin köz tadını seviyorum,ötekinin kokoreçcini,birinin ekmeğini beğeniyorum ötekinin servisini gibi gibi işte.
Sor bi Çengelköy Kokoreç'ten nasıl haberin oldu diye? Cevap : Arda Turan.
Arda Turan doğumgünü partisi kutlamışmış...
Arkadaşlar biliyor ya kokoreci seviyorum muhabbeti öyle açıldı işte.Ben de doğum günü partisini kokoreççi de kutladı dediklerinde düşünüyorum ki kokoreçten pasta yapmışlar falan.Ancak sonrada baktım ki normal pasta kesmişler aslında. (fail)
Neyse gittim işte saat sanırım 19.00 falan haftaiçi. Şimdi ben böyle eleştirince kimi arkadaşlar diyor ki kokoreççi ve midyeciler gece iş yaparlar sen gündüz gittiğin için tam tedarikli olmuyorlar sıcak satışın üstüne gidicen ki tadını alasın falan diyorlar.Ben çok inanmıyorum tabii. Ya da tartışılır diyelim...
Mekan baya küçük minnak boş olan yer here masa koymuşlar doğal olarak.Ama çalışanlar konuya çok ilgisiz alakasız yabancı.Oturduk hemen siparişimizi aldılar eyvallah amma oturduk ya orda kaldık yani.Arkadaşla daha da mekanda ki tek masa biziz.
Bi yarım saat bizi farketmelerini bekledik sanki yolda yorulmuşum da oraya oturma ihtiyacı duymuşum gibi hissetim bir zaman sonra bende artık bir masa sandalye gibi demirbaşı gibi olmuştum mekanın.
Bir Allah'ın teki sonunda sordu abla sipariş mi vardı diye de anca öyle farkedildik.
Ekmeğini o kadar ısıtmışlardı ki üzeri yanmıştı sevmedim.Ekmek o kadar ısınmış ısıya mağruz kalmıştı ki etimek arası kokoreç mod on du resmen.Beğenmedim.
Kokoreçte domates tadı çok fazla baskındı hatta kokoreci ıslatmıştı ki sevmiyorum öylesini.Ama abla sipariş neydi diye ışık hızında soru gelince tercihte sorulmayınca domatessiz diye umut etmiştim.
Ama meşe kömürü tadı damağımda kaldı o kadar güzeldi ki tadı anlatamam.Kokoreçte ki meşe kömürü tadı yani o köz tadı çok hoşuma gitti bence yemekte koku çok önemlidir.
Gelmişken bir de adettendir midye söyleyeyim dedim amma midye dolmayı çok başarısız baştan savma buldum.Kimisi lapaydı kimisi kuru kalmıştı ve bildiğin pirinçti. Herhangi bir bahratla tadlandırılmış gibi bir havası yoktu ve midyesi etsizdi.Üzdü.
Tekrar gidebileceğim bir mekan ancak mutlaka isteklerinizi bastıra bastıra söylemeniz lazım ve mekanda ki genç arkadaşları iyice tembihleyin ve sıklıkla siparişi sorarak kendinizi hatırlatın derim.
Okuduğunuz için teşekkür ederim :)
Yorumlar
Yorum Gönder