Son 10 Yıldır Yediğim En Güzel Yemek
Sanırım son 4 senedir midye yiyorum.Tadını o kadar çok seviyorum ki sabah akşam yesem bıkmam ! Küçükken vay efendim kumluydu vay efendim don yıkanan kazanlarda pişiyor diye korkutmaktan midye dolma yeme cesaretimi kurutmuşlardı.Midyeci Ahmet ile çıkan midyecilik furyası sağolsun alan memnun veren memnun modu mevcut piyasada ama en çokta ben memnunum.
Midye ile yediğim yemekler,midye tava,midye dolma,midyeli makarna,midyeli pilav kadar ama yurt dışında tabi değişik tariflerde var.Biraz mesafeli baksam da uzun süredir denemek istediğim bir tarif daha vardı Brüksel Midye.
Brüksel midye İstanbul'da 2 yerde gözüküyordu.İlki ''Midye mi?'' ki kapanmış sanırım çok üzüldüm,ikincisi Dardenia ! Bakınız;
Dardenia Kokoreçli
Dardenia Suşili Çorbalı
Dardenia Çıtır Sardalyalı
Dardenia Uskumru Ekmekli
Yemin ediyorum burada en çok herhalde Dardenia'dan bahsediyorum e haliyle millet bir şey zannediyor ama yok ne bi sponsorluk ne bi al gülüm ver gülüm yok.Neyse parası veriyorum yiyorum lütfen yanlış anlamayın şirket hissedarı da değilim.Maksat güvenilir temiz bir ortamda yemek yemek maksat yine yerli sermaye kazansın. Dardenia'nın sektörde ki büyük bir eksikliği giderdiğini ve bir noktada sosyal bir rehabilitasyon görevi gördüğünü hep söylerim yine söylüyorum.Benim bile et yemek istediğimde ilk aklımdan geçenler balıklar,midyeler olmaya başladı vesselam.Bu bir sponsorlu içerik değil,Sezar'ın hakkı Sezar'a hadisesi.
Dardenia Caddebostan'daydım diğerlerine göre bir güvenlik sorunu keşfettim bu şubede sürekli mendilci çocuklar ve tinerci gibi tipler gelip bir şeyler satmak istiyor siz yemeğinizi yerken.Çok rahatsız edici ve can güvenliğinizin olmadığı bir ortamdaymış hissi veriyor ben bir elimle midye yerken kucağıma çantamı aldım gözüm de cep telefonumdaydı ne korkunç değil mi?
Garibim ortada gözlüklü 1.78 boylarında beyaz gömlekli zayıf bir garson çocuk vardı ama ne çabalıyor biliyor musunuz? Tek başına o masa senin bu masa benim yardırıyordu çünkü şube efsane yoğundu.İçerisi adam kaynıyor ama oncağaz orada yırtınıyor bir de bir kibar ki ayy çok içim ezildi valla. Evet anlaşılacağı gibi burada da çokta hoşuma gitmeyen şeyler oldu ama ben artık saldım bişeycikler demeyeceğim kendin söyle kendin işit mod on.
Dardenia hem burdan yazıyorum hem Twitter'dan çünkü, ama adamların verdiği cevabın bana hissettirdiği resmen şu ; ''İnş.cnm.yaa''
''Ya ne istiyorsun falakaya mı yatıralım milleti?!'' diyende olabilir ama beklentim şu;
![]() |
Olaylı humus ve krakerler tadı efsanee <3 |
*Kebapçılarda olduğu gibi ikramı masaya oturan herkese getirsinler fix! Söylettirmesinler adamı ciğerci kedisi gibi çok lezzetli humusları var maalesef :/
*Personel kendi arasında yaptığı kişisel konuşmaları davranışları herkesin içinde yapmasın arkadaş.Bu sefer de bahçede oturduğum yer bu servislerin toplandığı ve tip box'ın olduğu yere çok yakındı o anlattığım gözlüklü gariban servis açıcam diye yırtınırken Speedy Gonzales gibi koşuştururken diğer iri yarı çocuklar tip boxın etrafında lak lak yapıyorlardı.
Elbette personellerde insan ama ne bileyim ne alakası var? Yoğunluk var belli,aç servisi topla etrafı sonra yaparsın tip box geyiğini.
Benim babam Rahmi Koç değildi vallahi 15 yaşından beri başta garsonluk olmak üzere ben de çok iş yaptım ama işe duyulan saygı vardı bizde disiplin vardı bizde ne bileyim şimdi her şey çok değişmiş...(Hayır 40'lı yaşlarda değilim !)
Mesela midyeden sonra hadi bir Norveç Uskumru yiyeyim dedim sipariş vermek istiyorum garsonla aramda 2 masa kadar mesafe var ben ''Pardooonn Norveeeççç...'' dedim adam bana;''Haa tamam tamam'' dedi.15 dk. bekledim Somon geldi?İptal ettim evet.Bende diyorum ki vay adama bak ezberlemiş tüm menüyü?
Yani aşağıda da oldum iş hayatında şimdi olduğu gibi yukarılarda da ama ekibime müthiş dikkat gösteriyordum.
Bu noktada bir politika benimsemesi gerektiğini ısrarla savunuyorum evet bana neyse? Bir üretici hikayesinde işletmeciliğe geçiş tabi ki de kolay olmayabilir kurum olarakta anlıyorum.
Brüksel midye sipariş vermeden önce gözüm tencere midyeye de kaydı ama o pek bir yavan geldi gözüme nedense böyle brüksel midye daha bir göz dolduruyor.
Hazırlama süresi biraz uzun ama lezzeti denemeye değer.Tereyağlı sarımsaklı midyeyi üzerine Gouda Peyniri olan bir karışımla kaplayıp fırına veriyorlar.Yurt dışında ekseriyetle Mozarella ile yapılan tarifleri gördüm ama Gouda zannımca daha iyi bir tercih Mozarella uzuyor ama tadı bir Gouda kadar değil.Ben Goudayı daha rayihalı bulduğumdan daha mantıklı bir seçim olarak gördüm.
![]() |
Çok hassas bir ısıda pişmesi gereken bu midyeler kuru değil sulu sulu |
Ağzım yana yana ilk lokmayı ağzıma attım ve resmen beynimde şimşekler çaktı.Bak o kadar yerim gezerim ve bazen buraya bakıp ne kadar çok yediğimin farkedilmesinden utandığım için her şeyi de yazmam (5 külo fazlam var da asdfasfags) ama samimiyim son 10 yılda yediğim en güzel yemekti.
Bir kere sıcakken yemenizi ısrarla öneririm soğuğunca hiç bir esprisi kalmıyor.İlk lokmayı ağzıma attığımda deniz tadı,sarımsak tadı aldım çok hoşuma gitti.Sonra ki lokmalarda tereyağ ve Gouda peyniri de bastırdı.
Yanına bir de hafif ısınmış dışı çıtır içi yumoş renkli ekmek getirmişler.Off off off.Biz bir porsiyon olan sanırım 14 adet olandan aldık 35 liraydı fiyatı ya da 32 olabilir ?Ve 2 kişi doyduk hem de tıka basa.
Ay o sıcak ekmeğe o tereyağını banıp bir yiyişim var ki off off offf.
Çok fazla beğendim gidip keyfine bir deneyin.Bir de Paris'te çok iyi yapan bir yer varmış Leon De Bruxelles diye oraya gidene kadar en iyisi bu.
Okuduğunuz için teşekkür ederim :)
Bu saatte okumak pek doğru bir tercih değildi :( Yine karnım guruldamaya başladı.. Btw diliniz her zaman ki gibi efsane dönis hanım saygılar
YanıtlaSil고마워 ! (*o*)
YanıtlaSil