Wagamama'da Yılbaşı Yemeği Seramonisi
Sanrım uzun süredir instant noodlelarla idare ediyordum.Hani şu 3 dk.da şipşak yapılanlardan dışarıda daha önce noodle-ramen tarzı şeyler yemiştim ya da diğer uzak doğu yemeklerini ama özellikle bir uzakdoğu lokantasında değil.
Uzak Doğu Popüler Kültür'ü sağolsun bugün nereye gitsen noodle yapıyorlar ya da yapmaya çalışıyorlar.Bir Spagetti kadar bir Pizza kadar meşhur oldu.Ay keşke bizim de yemeklerimiz bir şekilde böyle ünlense ne güzel olur.Şimdi de ünlü olan lezzetler var doğru ama vay Orta Doğu Mutfağı'ndan vay Greek Kültürü'nden derken derken heba olup gidiyoruz...
Wagamama Türkiye'ye ilk geldiğinden beri gitmek istiyorum ama nedense yolum düşmüyor.2017'nin son günü bir Yılbaşı Yemeği yemek adına topladım kardeşlerimi Wagamama'ya gittik.
Wagamama Kanyon'a gidelim dedik ortalama bir uzaklıkta evimize çünkü.Önce adetten olduğu üzere Kanyon'u gezdik.Kanyon'da ki D&R nedir öyle yaa aklım çıktı.Gez gez ,bak bak yeminle her bir elimi attığım şey hem bir ticari mucize hem bir ihtiyaç hem bir kapitalizim , Allah'ımm delircem !
Çıktık D&R'dan karşıda Nusret Burger var.Bir ara fikrimizi değiştirip Nusret yapalım dedik ama o kadar eminim ki lezzetli bir Ramen yiyeceğime gözüm tutmadı.Bir de söylemeden geçemem sen git Nusret'e; adamlar resmen sandalyeyle iskemle arası bir oturakta o buz gibi soğuk havada sanki Eminönün'de 5 liraya balık ekmek yer gibi tir tir titreyerek hamburger yiyorlardı.Hava atmak için mi dışardaydılaaar ? , yoksa sigara içmek için mii? , yoksaaa ''Abi bak bir hamburgere veriyorum 70 lira ama dışarda iskemlede tir tir titreyerek yiyorum bizim ki de arabesk beee ! Zenginsin mutlu sanıyorlar!! '' kafaları yaşamak için mi bilemedim ?
1 kat aşağıda Wagamama.Neyse aşağı iniyoruz tak Sushi CO'yu gördüm ama nasıl biliyor musun ?İğne atsan yere düşmüyorr! İçerde çekik gözlü aşçı abiler harıl harıl alevli yemeklerini yapıyorlar Bento'ların biri gidiyor biri geliyor görmen lazım ben şok ! Canım da çekti hani bi ara yine fikrimiz değişir gibi ollduu ama yok Wagamama için geldiysek Wagamama olsun istedik.Oysa ki Wagamama'nın Sushi Co'ya nazaran boş olmasından şüphelenmeliydim !
Garsonları çok yardımsever çok nazik direk bize yer gösterdiler falan oturduk etrafı görsen hep Plazalı Çocuklar.Biz de çekmişiz üzerimize casualleri,jeanleri asdfasfdaf.O halimizle gelip biri selpakçı çocuk sanıp mekandan atmadığı için şanslıyız.
Tavuklu ramen ve buharda pişmiş gyoza söyledik.Ha bu arada sadece İngiltere'de ki Wagamama'da hazır noodle kullanılıyormuş Türkiyede ki tüm şubeler el açması taze noodle kullanıyormuş.
Daha önce Punto'da taze makarna yediğimden aşık olacağıma çok emindim bir hevesle bekliyorum.Şunu da söyleyeyim bir Japon Lokantasına gittim ama Türk aşçıların elinden yemek yedim,ilginç?
Servis açıldı koocaman kaselerde tavuklu noodlelarımız gelmişti ve yanında gyoza.O an sanki bir animenin içerisindeymişiz gibi nasıl hoşumuza gidiyor of.
İlk hayal kırıklığı kasede başladı.Ortalama bir fiyatta bir Japon Lokantası'na gidiyorsunuz ramen söylüyorsunuz ; tak ! Ramen kasesi plastik !
Ben söyleyeyim iyi lokantalarda ki porselen tabaklarda sunum yapanlar kek !
Yani kabul edilebilir bir şey mi ? Ne kadar ayıp? Hani Japon Mutfağı kısmen organik/doğal-az katkılı sayılabilir şimdi organik bir mutfak beklentisi ile gidip yediğiniz sıcak yemeğin plastik/mika karışımı bir kasede yemek zorunda kalıyorsunuz.Eminim bir çok insan bu sıcak ve plastik arasında ki etkileşimin kansorejen etkilerinden haberdardır eee nerede kaldı doğallık ?
Oradan bi gözümden düştü ve pişmanlıklarım başladı.İkinci darbe ise ramende geldi.Tavuklu ramenden çiğ ve itici bir tavuk tadı geliyordu ve noodlelar pişmemiş gibi geldi bana.Daha önce de taze makarna yediğimden yediğim şeyin pişmediğini anlayabiliyordum elbette.Üstelik noodleları bir tatsız ki sorma resmen un tadı geliyordu neden noodle yumurta ile yoğurulmamıştı? Hadi bu standart diyelim neden böyle bir seçenek sunulmamıştı ?Acaba ben mi görmedim ?
Japon mutfağı her ne kadar oryantal baharatlarla bezeli olmasa da adamların fresh,ekşi ya da değişik sosları falan var tat vermesi amacıyla yemeklere.Suyun içine atmışlar 4 minik ince çubuk zencefil neymiş tat vericekmiş ? Ya o zencefillerin kendine hayrı yoktu ramennin suyuna mı tat vericekti ? Efsane üzüldüm. Neye üzüleceğimi de şaşırdım ? Ramenin çiğ oluşuna mı ? Ramenden kötü bir un tadı almamamı ? Tavukların yarı pişmiş olmasına mı ? (Yemeğin konseptinde olmayan bir şey ) Yoksa hiç bir yan ürünle tatlandırılmamış çiğ tavuk suyuna mı ?
Ben bu konuda ihtisas sahibi bir insan değilim ve farkındayım ki bahsettiğimiz mutfak çok soft bir mutfak ancak buna rağmen her kültürde ki lezzet algısı değişik olsa da lezzet;damağa güzel olan her şeydir işte ! Evet göreceli olduğunun da farkındayım ama ana hatlarının olduğunu da.
Gyoza'ya gelince efsane beğendim.Biz beeflisini aldık çokta yabancı bir tat olmaması için çünkü tavuklunun içinde su kestanesi vardı.Beklentimi karşıladı az,öz ve lezzetli ama ramen için ödediğim her bir kuruş için deli gibi pişmanım.
Wagamama'dan çıkarken milletin neden Sushi Co'da boy sırası şeklinde kuyruk olduğunu anladım.Çünkü Sushi Co daha bir Türk damak tadına yatkın gibime geliyor.Yani ne yardan vazgeçerim ne serden derseniz biraz daha başka başka yerlere bakın derim.
Yılbaşı yemeğimiz boğazımızda kaldı yani...Sonraki durak Sushi Co !
![]() |
İkram olarak sundukları yeşilçay'ın içimi yumuşak |
Okuduğunuz için teşekkür ederim :)
Yorumlar
Yorum Gönder