İzmir Usulü Midyeci Gabuk Midye

Bu kadar çok midye seviyorsam bi sorumlusu da annem. Onu yapma çocuğum, şunu yeme çocuğum diyee diyee manyak oldum yeminle. Okul önlerinde satılan o boklu midyelerden yiyyedim şimdi hiç böyle tırım tırım midyeci aramazdım. Gençlik cesareti diyorlar ya vallahi doğru. Yani öyle hijyenikmiş, fiyatmış falan hiç bişeyi gözün görmeden löp löp götürülüyordu bir şekilde hey gidi hey ne kadar midye sever olsam da asla yemem diyebileceğim bir portre oysa ki şimdi...



Midyeci Ahmet neredeyse milli midyecimiz olmuş durumda ancak fabrikasyon ve popülasyon şeylerinin verdiği yetkiye dayanarak eskiye göre midyelerini hem etsiz buluyorum, hem pahalı buluyorum hem de küçük buluyorum. Bu da beni yeni arayışlara sürüklüyor doğal olarak.



Uzun süredir namını duyduğum ancak deneyemediğim bir midyeci Gabuk Midye. Kendileri İzmir Usulü midye yapıyorlarmış ki işin aslı ne ayrımını sorduuumm ne bir fark gördüm.

Gabuk midyeyi kendi içinde markalaşma çabasında olduğu için seviyorum. Yani kardeşim tabii ki markalaşın kazanın ama kaliteden de ödün vermeyin bee yemin ediyorum neden özel sektör büyümüyor ahanda bu yüzden yok parayı gören değişiyor arkadaş.



Gabuk midyede değişik ve zengin bir menü söz konusu bir midyeciden çok bir deniz ürünleri mekanına benziyorlar doğrusu. Mesela çiğ midye satıyorlar ben şok ! Fransa'da falan deniz taraklarına limon sıkıp yediklerini biliyorum da bu bildiğin kum midyesi arkadaş öyle de yenir mi yaa ? Valla çok şaşırdığımdan denemeyi dahi düşünmedim diyelim:)


Ben klasik olaraktan ekmek arası midye tava ve midye dolma yedim. Gabuk midyede sıcak midye dolma bulabiliyorsunuz ki bu özellik efsane hoşuma gitti. Gabuk midye o kadar minnoş bir yer ki mesela midye tavaları kabuk içinde sunum yapıyorlar hoş bir nüans olmuş.



Midye dolmaları sıcak ve etlilik durumu harika ve fiyatı da en son bir liraydı yani makul ancak pilavı çok damak zevkime hitap etmedi. Karabiber, karabiber ve yine karabiber diyorum. Çok muhterem midyeciler abi karabiberi arttırın yaa nolur ne o öyle pls. Valla belki izmir usulü diye şimdi Gabuk Midye'nin günahını da almak istemiyorum belki daha hafif olması özelliğidir yani ama bana karabibersiz geldi biraz.



Midye tavayı sosisli ekmeğinin içinde servis ediyorlar ben tarator sosu biraz daha sarımsaklı ve ekşili severim ama onların kullandığı tarator sosu daha hafif buldum daha kibar olmuş diyelim.




Tekrar gidebileceğim temiz ve güler yüzlü bir mekan çiğ midyeyi denersem kesinlikle de buraya yazmak isterim.

 Okuduğunuz için teşekkür ederim :)

Yorumlar

En Sevdiğiniz

Kızıl Saç'dan Kumral'a U Dönüşü Hikayem